HTML

Urbánus Legenda

"Az anekdotában, mint tudjuk, nem zavaró a szókimondó beszéd, a lét vaskos jelenségeinek nyers ábrázolása: csak létünk húsába vágó, kínzó kérdéseinek hánytorgatása hibáztatható." Örkény István Egy blog, amely azokat a városi legendákat hivatott megénekelni, amelyek mindig előkerülnek egy baráti iszogatás alkalmával. Más szóval minden történet, ami úgy kezdődik, hogy: "az egyik barátom barátjával történt...". Szeretettel várom az újabb urbánus legendákat, akár kommentként, akár az urbanuslegendablog (kukac) gmail (pont) com címre.

Ez nem aaaz

2009.02.10. 23:08 :: mostjönatutituti

Egy 8-10 főből álló kisebb baráti társaság, fiúk-lányok vegyesen, egy kellemes júniusi hétvégén lementünk a családi nyaralónkba, hogy búcsút mondjunk a hét megpróbáltatásainak.

A történet ott indult el, hogy szombat este elkezdtünk iszogatni, ki kevesebbet, ki többet. Akkoriban a VBK volt a sláger, és az egyik barátom, Géza, meglehetősen komoly mennyiséget pusztított el belőle. Utólagos elmondása szerint folyamatosan ivott, mert „valamelyik sunyi” állandóan pótolta a csökkenő italmennyiséget a poharában. A társaság nagyobbik része hajnali 3 körül nyugovóra tért, de kb. fél óra múlva, barátunk Géza egy különös műsorszámmal ébresztette az alvókat. Összefüggéstelenül ordított szavakat egymás után, amelyből időnként Forma 1-es autóversenyzők neveit lehetett kihallani, néha pedig meghúzta a keze ügyében lévő valamelyik borosüveget a kettőből, amit kóla híján magában fogyasztott. A félórás műsorszám után baljós csend ereszkedett a környékre.

Az események néhány óra alvás után folytatódtak, amikor is Zádor barátom keltett fel engem (mi az emeleten aludtunk, Zádor és Géza a földszinten).
- Gyere le, nézd meg gyorsan. Történt valami. - mondta
- Ne ijesztgess. Mi van? Gáz van? – kérdeztem rémülten
- Nem tudom, nem vagyok benne biztos, félálomba voltam, de mintha ... - mondta és sokatmondóan a szemembe nézett
- Mintha? - néztem rá kérdően
- ... mintha - És akkor elmondta, mit látott.
„Aludtam. Az eső ütemesen kopogott az ablakon, de egyszer csak valami másfajta csobogásra lettem figyelmes. Kinyitottam a szemem. Géza ott áll az ágy előtt, bráner a kézben és a nappali közepén a TV-nek támaszkodva brunzol a padlószőnyegre, ráadásul a célpont az én papucsom volt, amit körkörös mozdulatokkal jelöl meg. Én erre odaszólok neki – hé Géza, mit csinálsz? Ne csináld már! Mire ő rám néz, és továbbra is a tévének támaszkodva azt mondja: ÁÁÁ, ez nem aaaz. Mire én elkezdtem győzködni, hogy: dehát te a szoba közepére hugyálsz. Ő rám néz, és a megnemértett zseni keserűségével legyint "ÁÁÁ" - mondja és sarkon fordulva visszamegy a kisszobába. Ezek után kicsit beparáztam, gondoltam szólok neked.„

Persze nem hittem neki, úgyhogy mondtam neki, hogy nézze már meg még egyszer, mert biztos csak álmodta. 3 perc múlva Zádor visszatér, és elmondja, hogy ez nem álom volt, de elég büdös van lent, jó lenne ha lemennék megnézni, mert föl is kéne persze takarítani.

Lemegyünk és förtelmes bűz üti meg az orrunkat. Kimegyünk rápihenünk egy cigivel. Bemegyünk a fürdőszobába felmosóvödörért, ahol a zuhanyzóban egy kedves ajándékra leszek figyelmes: Géza belehányt a zuhanyzóba, majd a zuhanyszőnyeget gondosan 4 részbe hajtva becsomagolta, már csak a dísszalag hiányzott róla. Remek. Újabb erőgyűjtés, még egy cigi. Vissza a lakótérbe. Ekkor már a szagok alapján kezdtük érezni, hogy itt valószínűleg komolyabb gondok is vannak.

Bemegyünk a kis szobába, ahol Géza alszik. A szőnyegpadlón kis nutellára emlékeztető mogyoró méretű kaki darabok. Mennyiségét tekintve 2 négyzetméteres területen elszórva 20-30 ilyen kis mogyoró elixír. Felkeltjük Gézát, hogy azonnal menjen ki. Most. Az ágy fehér lepedője immáron a múlt. A lepedő színe ezentúl barna, de nem csak foltokban, hanem gondosan szétkenve az egész felületen. Géza kiment ugyan a kisszobából, de sajnos a nappalinál nem jutott tovább. Miközben riasztottam szegény lányokat, hogy itt sajnos komoly közösségi munka várható, Géza a nappaliban lévő ágyra vetette rá magát és egy pokróccal takarózott be. Az elénk táruló kép a következő: nappali, ágy, a majdnem teljesen betakart Géza, akinek csak a keze lóg ki a pléd alól. A figyelmes szemlélő, a kilógó kézen némi vizsgálódás után egy sötétebb árnyalatot figyelhetett meg. Közben felkeltettem Gézát, hogy azonnal takarodjon ki a házból, nehogy összeszarjon itt még valamit. Ekkor körvonalazódik, hogy a sötét árnyalat az egész (kisportolt test, kockás has) testét beborítja csuklótól vállig, nyaktól hasig, combtól térdig. Mégis volt valami, ami nem illett ebbe az összképbe. ... Géza egy makulátlanul tiszta alsógatyát viselt. A tippünk itt az volt, hogy miután minden csomagot elhelyezett a lakás különböző pontjaira, tisztasági érzékét kielégítendő egy tiszta boxert húzott. Szóval miután kiküldtem a házból, félhangosan elkezdett elégedetlenkedni, hogy nem igaz, hogy ebben a házban még aludni sem hagyják az embert.

Egy kiadós takarítás, lepedő égetés, és további cigik után, másnap reggel elindultunk hazafelé. Gézát csak úgy engedtük beülni a kocsiba, hogy fölötte, alatta, előtte óriási szemeteszsákokkal vontuk be őt és az első ülést (mert persze senki nem kívánt mellé ülni). 2-3 hónapos intenzív szellőztetés után újra tudott vendégeket fogadni a mi kis vidéki nyaralónk.


tx zsmb

5 komment

Címkék: boa géza nyaraló zádor csokker brunzolás vébéká

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanuslegenda.blog.hu/api/trackback/id/tr14935938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makkvaago 2009.02.11. 09:11:30

ELSŐ!!!!
gratula a bloghoz. a sztori egyébként diszkrét és bájos. várom a pincéreset! :)

bazmegyelordja 2009.02.11. 10:42:21

Gratula! Kelloen eros felcsapas, plane h arcokat is tudok tarsitani a tortenethez:)

valakinek a csókosa 2009.02.14. 13:05:37

Nekem eddig csak egy ennél egyszerűbb kisaranyesőbe torkolló sztorim volt, de akkor Géza pluszpontért két alvó lányra kezdett el csorgatni, akik utána hálátlan módon úgy átkúrták a szobán, hogy a srác a TV-ben landolt. Mondjuk megfontolandó a módszer, mert cserébe ő legalább nem szart össze mindent :)

mostjönatutituti 2009.02.15. 23:11:36

@valakinek a csókosa: huh, köszi fiatalok, és mivel látom hogy műértő közönség vagytok kaptatok egy új posztot, szorgos terepmunkám eredményeként
ja és már nem kell sokat várni, hogy új szép template-ben olvashassátok kedvenc városi legendáitokat

písz

poprocks 2009.02.21. 22:17:47

Hát hát:) Ha nem tudnám, hogy igaz a történet nem hinném el:) Mondjuk a csokoládéfagyi rajongó barátunk is megérne egy poszt-ot....

süti beállítások módosítása