HTML

Urbánus Legenda

"Az anekdotában, mint tudjuk, nem zavaró a szókimondó beszéd, a lét vaskos jelenségeinek nyers ábrázolása: csak létünk húsába vágó, kínzó kérdéseinek hánytorgatása hibáztatható." Örkény István Egy blog, amely azokat a városi legendákat hivatott megénekelni, amelyek mindig előkerülnek egy baráti iszogatás alkalmával. Más szóval minden történet, ami úgy kezdődik, hogy: "az egyik barátom barátjával történt...". Szeretettel várom az újabb urbánus legendákat, akár kommentként, akár az urbanuslegendablog (kukac) gmail (pont) com címre.

Előszó

2009.02.10. 22:54 :: mostjönatutituti

Kedves Olvasó!

Nagy végre útjára tudom indítani blogomat. Kettős cél vezérelt a blog indításakor. Egyrészt, azt vettem észre, hogy az emberek szeretnek leülni a barátaikkal és ilyenkor szeretik egymást különféle történetekkel szórakoztatni. A történetek egy része igaz, másik része pedig valahogy mindig a barátod barátjával történt, aki persze nem biztos, hogy létezik, amit te ugyanolyan jól tudsz, mint a barátod, aki meséli. Ez persze nem sokat von le a történet értékéből, mert szerintem akár igaz, akár nem, ezzel csak tovább gazdagítja az urbánus legendavilágot, ami irodalmi szempontból (bármennyire is profán) érdekes és értékes, és aminek a dokumentálása a másik feladata a blognak.


Ahogy mondani szokás: történeteim szereplői kitalált alakok... és hogy ezt erősítsem, minden történetem főszereplője a most random kiválasztandó név lesz... pörög a magyar utónévkönyv... fiú főszereplőnk neve... GÉZA (a további nevek ha kellenek a sztoriba: Zádor és Menyhért) lányoknál... a győztes: Ilma (befutó még Antonella és Gyöngyvér). Úgyhogy szeretettel várom az újabb történeteket akár kommentként, akár az urbanuslegendablog (kukac) gmail (pont) com címre, lehetőség szerint az alábbi fiktív nevekkel. És hogy meglegyen az elején a felütés, fogadjátok szeretettel az első meglehetősen hárdkór sztorit. Kellemes időtöltést!

Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati előszó géza gyöngyvér antonella zádor menyhért ilma

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanuslegenda.blog.hu/api/trackback/id/tr44935895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása